تله پرينترها

 

 

 

 

 

نام شي

تله‌پرينتر

شماره مدل

 

تاريخ ساخت

حدود 1970

محل ساخت

آلمان، شركت زيمنس

اقليم فرهنگي

-

ابعاد

 

شناسه اثر

 

دسته‌بندي

تله‌پرينتر

اهداكننده

 

 
 

تله‌پرينتر

تله‌پرينتر(Teleprinter) يا تله‌تايپ[1] يكي از ادوات مختلف تجهيزات تلگرافي است كه پيام‌هاي پرينت شده را از طريق سيم‌هاي تلفن يا سيستم‌هاي رله‌ راديويي ارسال و دريافت مي‌كند. در حقيقت تله‌پرينترها نوعي ماشين تحريرالكترومكانيكي هستند كه مي‌توانند به صورت نظيربه‌نظير يك يا چند پيام را از ارتباطات

مختلف دريافت و ارسال كنند. تله پرينتر مدت كوتاهي پس از عرضه شدن در بازار در دهه1920 ميلادي به يكي از متداول‌ترين تجهيزات تلگرافي بدل شد. اين وسيله توسط اپراتورهاي مراكز تلگراف و سوئيچ، پيوندهاي مطبوعات، ساير شبكه‌هاي خصوصي و مشتركين خدمات تلگرافي فرامرزي-تلكس- به فراواني مورد استفاده قرار ميگرفت. از زمان ظهور ارسال داده‌هاي كم‌هزينه و پرسرعت در دهه 80 ميلادي، رابطي براي ارتباط تله پرينترها به كامپيوترها و ماشين‌هاي فكس تعبيه شد.

تله پرينتر از يك ماشين تايپ و يك پرينترتشكيل مي‌شود كه هردو وسيله توسط يك كلاچ به يك موتور اكتريكي كوپل مي‌شوند. پيام با تايپ كردن بر روي صفحه كليد ارسال مي‌شود. تماس هر كليد يك توالي از كدهاي متشكل از پالس هاي الكتريكي را ايجاد مي‌كند؛ كه در ادامه توسط يك سوئيچ الكترونيكي در طريق يك سيستم مقتضي به مقصد مسيردهي مي‌گردد. در سوي ديگر، تله‌پرينتر دريافت‌كننده پالس‌هاي دريافتي را رمزگشايي مي‌كند و بر روي يك صفحه پيام‌ها را پرينت مي‌كند. اين فناوريِ پايه‌اي در مدل‌هاي مدرن خود به نوارهاي مغناطيسي و نمايشگرهاي تصويري مجهز شد.

در تله پرينترها از دو شيوه كدگذاري بهره برده شد؛ يكي براساس كدهاي تلگرافي بودات[2] بود كه هر كاركتر شامل متشكل از يك تركيب 5حالته پالس‌هاي روشن خاموش بود و 32 دو حالت ممكن را در برداشت. اين روش از ابتدا يعني دهه 20 ميلادي در فناوري‌هاي تله پرينترها بكارگرفته شد. روش كدگذاري ديگر كه در دهه 80 ميلادي بر مبناي اتصال تله پرينترها به كامپيوترها ارائه شد، بر مبناي كدگذاري استاندارد اسكي[3] انجام گرفت.

 

 


  [1] Teletype

   [2] Baudot

  [3]  ASCII


تاریخ به روز رسانی:
1397/12/15
تعداد بازدید:
2538
كليه حقوق اين وب سايت متعلق به دانشگاه خواجه نصير الدين طوسي ميباشد.